Mentale Training

Het Sport & Mind Traject:

Je kent het wel: de Angstgegner! Of spanningen in het team waardoor prestaties verminderen. Het spelen tegen een vriend op de clubkampioenschappen. En in het geval van topsporters; je kwalificeren voor een challenger!

Stress en spanning ontstaan als hetgeen men doet belangrijk voor hem/haar is. Tijdens al deze herkenbare situaties biedt het Sport & Mind traject een uitkomst! Want mentale processen kennen geen leeftijdsgrens en maken geen onderscheidt in niveau. Mentale training is hierdoor geschikt voor alle niveaus, leeftijden en sporten.
Mentale training richt zich op het verbeteren van de mentale belastbaarheid van de sporter. Het Sport & Mind traject biedt alle onderdelen die van belang zijn met betrekking tot mentale processen en legt hierdoor een belangrijke basis voor de ontwikkeling van mentale weerbaarheid! Aan bod komen o.a:

      – Persoonlijke analyse
      – Het omgaan met tegenslagen zoals blessures
      – Spanning/ontspanning
      – Concentratie
      – Gericht doelen nastreven
      – Gedachtecontrole
      – Wedstrijd analyse

Mentale training biedt handvaten en vaardigheden die ervoor zorgen dat je zo optimaal mogelijk kunt presteren.

Waar:

De locatie wordt in overleg bepaald.

Duur:

Om te zorgen voor optimaal leereffect wordt het basistraject aangeboden dat bestaat uit 6 sessies. Om continuïteit te behouden kan de sporter vervolgens gebruik maken van een vervolg traject.